Training: Van patiënt naar fan

Datum

woe 19-09-2018

Tijdstip

15:00 - 19:00 uur

Locatie


Nieuwegein

Sprekers

Ron van Leeuwen

Extra informatie

Als voorbereiding op de workshop wordt van de cursist verwacht ook de specifieke, gratis webinar van Qualiview te volgen.
Deelnemers ontvangen tijdens de training een lichte maaltijd.

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

Training: Van patiënt naar fan

Van patiënt naar fan: concrete tips hoe de beoordeling van jouw patiënt te verbeteren

Qualiview kan zoveel meer voor jou betekenen dan je wellicht vermoedt. De training "Van patiënt naar fan" is erop gericht om iedereen binnen jouw praktijk, van managementkamer tot in de behandelkamer, te ondersteunen in het gebruik en de interpretatie van Qualiview. En minstens zo belangrijk: hoe vertaal je de mening van de patiënt door naar jouw behandelkamer? 

Aan de hand van herkenbare voorbeelden toont trainer Ron van Leeuwen je hoe je de beoordeling van jouw patiënt kunt verbeteren. Ron is een ervaren docent aan Hogeschool Leiden en geeft je op interactieve wijze tips en tricks aan de hand van de in de rapportagetool benoemde thema's. Je zult zien: door vaste gewoontes en werkwijzes net even anders in te steken, maakt je van jouw kritische patiënt een fan. Dat is wat je wilt, want een tevreden patiënt is immers in potentie jouw beste ambassadeur!

Naast het interpreteren leert de cursist om de doorvertaling te maken naar de doelen van de praktijk en de medewerkers. Je kunt de Qualiview rapportagetool naast het managen van jouw kwaliteit ook gebruiken voor eigen onderzoek, HR en Marketing doeleinden. Met de aangereikte skills kan de cursist resultaatgericht aan de slag met Qualiview in de dagelijkse praktijkvoering. De rapportagetool wordt daarmee beter ingezet als onderdeel binnen jouw kwaliteitsmanagementsproces. 

De training wordt beoordeeld met een 8,1

De training van woensdag 23 november jl. vond plaats in Kamerik en werd bezocht door het maximale aantal deelnemers. De deelnemers waren erg tevreden over de open en duidelijke manier van les geven door Ron van Leeuwen.
​De reacties op de vraag wat de deelnemers concreet aan de training hebben gehad:

 • We hebben nu meer duidelijkheid in het functioneren van de Qualiview rapportagetool;
 • We hebben nu meer diepgang en inzicht in gebruik en mogelijkheden van Qualiview;
 • Wij zijn blij met de tips over hoe we nu verbetertrajecten op kunnen starten naar aanleiding van de ontvangen feedback. Aan de hand van de uitkomsten kunnen we nu onze kwaliteit verbeteren;
 • We snappen nu beter wat er staat in Qualiview en hoe we hier zinvol gebruik van kunnen maken;
 • We hebben goede tips gekregen hoe we de respons op de vragenlijsten kunnen verhogen.

Op onze slotvraag of de fysiotherapeuten ons aan zouden bevelen bij collega’s, ontvingen we een unaniem “ja!” 

 

Van wie krijg je les?

Ron van Leeuwen is mede-eigenaar van Zorg- en Buurtplein in de wijk Galecop te Nieuwegein. Sinds 1988 is hij praktijkeigenaar van Fysiotherapie Galecop. Naast het behandelen van patiënten, is hij tevens docent fysiotherapie en betrokken bij de post-HBO onderwijs op de Hogeschool Leiden. 

Waarom deelnemen?

Voor een investering van slechts €150,- per persoon voor HGN leden (€185,- per persoon voor niet-leden) ontvang je waardevolle aanbevelingen en adviezen. Deze zijn specifiek afgestemd op jouw praktijk, om bedrijfsprocessen te optimaliseren en nieuwe cliënten aan te trekken. Je ontvangt een certificaat voor je aanwezigheid. ​De eerste reeks trainingen is onlangs afgerond en de reacties zijn zeer positief met een waardering van 8,1!

Opbrengsten van deelname:  

Cursist maakt zich de interpretatie en doorvertaling van de gegevens uit Qualiview naar het praktijkbeleid met de doelen van de praktijk en doelen van de medewerkers eigen. Wat komt nog meer aan bod:

 • Eenvoudige interpretatie dashboard;
 • Eenvoudige interpretatie resultaten;
 • Onderdeel ‘Beheer’;
 • Maatwerk;
  • Filters en uitbreiden vragen
 • HRM & Marketing (tool);
  • Doorvertaling naar POP, PDCA, kwaliteitsjaarverslag
 • Tips & Tricks voor in de behandelkamer.

Bij deelname zijn inbegrepen:

 • Cursusmateriaal
 • Een maaltijd + koffie- en theevoorzieningen
 • Feedback op jouw huiswerkopdracht

Opzet van de opleiding

De training duurt 1 dagdeel. Als voorbereiding op de workshop wordt van de cursist verwacht voor de training de specifieke webinar van Qualiview te volgen. Data voor dit webinar worden nog bekend gemaakt. Bovendien is er een korte voorbereidende huiswerkopdracht, in de vorm van een checklist, ter bepaling van het instapniveau van de cursist. 

Data en locaties

woensdag 19 september 2018 van 15.00 tot 19:00 uur te Nieuwegein.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) met naw gegevens.

Deelnemersaantal

De workshop vindt doorgang vanaf een minimum aantal van 8 deelnemers. Bij bereiken van een maximaal aantal van 12 deelnemers stopt de inschrijving en wordt het volgende curriculum geopend. Daarmee blijft de workshop interactief, zodat je er het meeste uit kunt halen.

Het Gezonde Net bepaalt enkele dagen voor aanvang van de workshopdatum of deze doorgang vindt. Wil je eerst meer informatie over de training? Hiervoor kun je contact opnemen met HGN: 070-4151313.