{caption}

Certificaat

Sinds 2014 geeft Qualizorg, moederorganisatie van Qualiview, het certificaat 'Praktijk met Zorg' uit. Iedere praktijk die aangesloten is bij Qualiview en per zorgverlener door 10 of meer cliënten is gereviewd, krijgt digitaal dit certificaat cadeau. De zorgorganisaties die meer dan 100 reviews hebben, versturen wij een fysiek exemplaar per post. Voor apotheken geldt dat zij een digitaal en fysiek certificaat krijgen als ze zijn gereviewd door 100 of meer cliënten.

Waarom doen we dit? Qualiview gelooft er in dat je samen moet werken om de zorg beter te maken. Daar hoort bij dat we elkaar stimuleren en steunen. En goede prestaties van onze klanten belonen wij graag. Daarnaast zetten wij ons in voor transparantie in de zorg. En hoe kun je beter inzichtelijk maken welke zorgorganisatie goed scoort dan met een certificaat?

 

Hoe werkt het?

Iedere zorgverlener verzamelt feedback van de cliënten op meerdere domeinen of thema's. Per zorgdiscipline verschilt het welke domeinen of thema's uitgevraagd worden. Hieronder lees je meer uitleg hierover.

Daarnaast wordt er ook een algemene beoordeling gevraagd. Dit is een rapportcijfer van 1 tot 10. De ervaringen worden op behandelaar- / zorgverlenerniveau uitgevraagd met uitzondering van apotheken. Voor apotheken vragen wij de vragenlijst op vestigingsniveau uit. Voor alle andere disciplines verzamelen we data op behandelaarniveau, waardoor we heel goed inzichtelijk kunnen maken hoe een behandelaar scoort en waar het verbeterpotentieel zit.

Wanneer we alle data van alle behandelaars van een praktijk samenvoegen, krijgen we een praktijkgemiddelde. Deze gemiddeldes vergelijken we met de landelijke benchmark en zo ontstaat er een gemiddelde, een ondergrens en een bovengrens. Zorgorganisatie die aan de door onszelf opgestelde criteria voldoen en hiermee tot de top van Nederland behoren, ontvangen de raamsticker "Praktijk met Zorg". 

Om waardevolle feedback van je cliënten te krijgen, en daarmee een nog nauwkeuriger en representatiever beeld te krijgen, raden wij je sterk aan om àl je klanten uit te nodigen om feedback te geven. Zo maken we samen de kwaliteit van zorg inzichtelijk. 

Wij hopen dat dit certificaat een mooie en zichtbare plek krijgt binnen je praktijk! Je mag in ieder geval trots zijn op het resultaat. Deel je (digitale) certificaat bijvoorbeeld ook op Twitter of Facebook. We vinden het leuk als je Qualiview tagt of #Qualiview gebruikt. 

 

De Qualiview Widget: gebruikt je praktijk hem al?

Je doet klantervaringsonderzoek en je behaalt goede resultaten. Dat wil je toch op je website laten zien? Met de Qualiview widget zien potentiële klanten in één oogopslag hoe anderen je geleverde zorg waarderen. Bovendien voldoe je aan je informatieplicht volgens de wet en regelgeving rondom transparantie (Wkkgz).

Voor slechts € 2,21 per maand toont de Widget automatisch je waardering op de website. Lees meer over de Qualiview Widget op www.qualiview.nl/widget.

 

Uitleg domeinen / thema's

Een uitgebreide toelichting op de domeinen / thema's op het certificaat vind je op www.qualiview.nl/digitaalcertificaat. Wist je dat je de resultaten ook eenvoudig terug kunt vinden in je eigen online rapportagetool? Log in op rapportagetool.qualiview.nl en bekijk realtime je gegevens of bekijk de gegevens van afgelopen jaren. 

 

Heb je vragen over het certificaat?

Kijk voor alle veelgestelde vragen en de antwoorden op de pagina veelgestelde vragen. Hier vind je antwoord op vragen zoals:

 1. Waarom heb ik (dit jaar) een / geen Qualiview-certificaat ontvangen?
 2. De naam van mijn praktijk is gewijzigd, kan dit aangepast worden?
 3. Kan ik extra exemplaren van het certificaat ontvangen?
 4. Kan ik het certificaat in een ander bestandsformaat dan PDF ontvangen? 
 5. Ik wil de resultaten tonen op mijn website. Hoe doe ik dat?

 

Nabestellen raamsticker

Slechts een beperkt aantal praktijken in Nederland ontvangt, naast het certificaat, een extra raamsticker van ons. Men ontvangt dit keurmerk als men voldoet aan door onszelf opgestelde criteria. Wij adviseren onze zorgverleners om deze non-permanente sticker op het raam van de praktijk te plakken. Zo zien de cliënten dat de praktijk uitmuntend is beoordeeld.

Wil je extra exemplaren van de sticker nabestellen? Vul dan onderstaand formulier in om deze tegen kostprijs bij te bestellen. De stickers worden per vijf stuks verzonden. De kosten zijn € 24,95 voor vijf stuks en € 30,- voor tien stuks.

Vul hieronder je contactgegevens in.

Vul hieronder het gewenste product en de aantallen in. Dit zijn de kosten exclusief BTW.

 •   
 •   
 •   

 •   
 •   
 •   
 •   
 •   
 •   
 •   
 •