Waar kunnen we je mee helpen?

{caption}

Meestgestelde vragen: Qualiview voor klantervaringsonderzoek (PREM/CQi)

Terug naar overzicht klantenservice

 

Het product

Een online platform voor gezondheidszorg organisaties om, met behulp van patiëntervaringsonderzoek, stuurinformatie te krijgen voor de verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening, medewerkers en praktijk.

​Qualiview is bedoeld voor alle organisaties in de eerstelijns gezondheidszorg. Bekijk onze producten

Fijn dat je gebruik wilt maken van Qualiview. Klik hier of op de aanmeldbutton rechts bovenin de site.

Bij het registreren hebben we de volgende gegevens van je nodig: Praktijk AGB-code, NAW-gegevens, eventueel het netwerk waarbij je bent aangesloten, de software die je gebruikt, het aantal medewerkers en nog enkele gegevens meer. Klik hier om je aan te melden.​

Ja, het is mogelijk om Qualiview eerst uit te proberen. We kunnen je de mogelijkheden uiteraard ook eerst laten zien. 

Klik hier voor meer informatie.

Op elke productpagina kun je zien met welke softwarepakketten wij samenwerken. Staat je softwarepakket er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice via support@qualiview.nl.

Wanneer je bent aangemeld bij Qualiview, kun je de EPD-software aan Qualiview koppelen. Vraag tijdens de behandeling of de patiënt wil deelnemen, hoe hij wil deelnemen (per e-mail of post (indien afgenomen)) en voer de betreffende gegevens in het EPD in. Wanneer je het dossier sluit, krijg je de vraag of je de patiënt wilt uitnodigen voor het onderzoek. Klik op ‘bevestigen’ en de uitnodiging wordt verstuurd.

Ook kun je via Excel gegevens van je patiënten uploaden. Gebruik hiervoor de gebruikershandleiding ‘Uploaden van gegevens’.

Nee, je kunt zoveel vragenlijsten uitsturen als je wenst.

Qualiview helpt je onder andere om de kwaliteit en beleving van zorg te verbeteren. De resultaten kun je ook inzetten voor HR-doeleinden. Kijk bij de toepassingen waar je Qualiview nog meer voor kunt inzetten.

Het gebruik van Qualiview heeft vele voordelen. De verzamelde data kunt u voor verschillende toepassingen inzetten. Ook stellen sommige zorgverzekeraars de eis dat ervaring met je praktijk inzichtelijk wordt gemaakt. Door Qualiview in te zetten kun je eenvoudig aan deze eis voldoen én versterk je je positie aan de onderhandelingstafel.

Meer informatie over Qualiview voor je discipline specifieke informatie vind je op qualiview.nl/producten.

 

Patiënten uitnodigen

De vragenlijst versturen we doorgaans per e-mail. Het is ook mogelijk om met een tablet cliënten te bevragen, klik hier voor meer informatie. Vergeet niet om toestemming van de patiënt te vragen en voer het e-mailadres in het EPD in (Let op! Eenmalig moet je de koppeling maken tussen je softwarepakket en onze software, via onze handleidingen leggen we je stapsgewijs uit hoe je dit moet doen).

​​Ja, dat kan. Als je software/EPD (nog) niet is voorzien van een automatische koppeling met Qualiview, kun je handmatig patiënten uitnodigen. Dit doet je door een Excel-bestand in te vullen en deze (periodiek) te uploaden via onze uploadportaal. Deze is te bereiken door in te loggen in de Qualiview Rapportagetool, vervolgens kies je voor 'Klantportaal' en daarna voor 'Uploaden van activiteiten'. Zo kun je altijd gebruik maken van Qualiview ongeacht of er wel of geen koppeling is met je EPD. Lees meer over het handmatig uitnodigen van patiënten.

Alleen geaccrediteerde marktonderzoeksbureaus mogen klantervaringsonderzoeken uitvoeren. Qualiview heeft vanzelfsprekend alle organisatorische maatregelen getroffen om de privacy van de patiënt te garanderen. Alle processen van Qualiview zijn getoetst door CIIO (voorheen Centrum Klantervaring Zorg) die Qualizorg (moederbedrijf van Qualiview) hiervoor heeft geaccrediteerd. Bekijk hier al onze certificeringen.

Onze professionele supportafdeling helpt je graag. Dit kan per e-mail (support@qualiview.nl) of telefonisch  via + 31 (0)570 820219. Ook vind je veel informatie in de toegezonden gebruikershandleiding.

 

Als het niet lukt om de patiënt uit te nodigen dan kunnen er twee zaken aan de hand zijn. Ten eerste kan het zo zijn dat de patiënt langer dan 60 dagen geleden een behandeling heeft gehad. Patiënten met een behandeling van 60 dagen of langer worden door Qualiview niet meer uitgenodigd. Ten tweede kan het zijn dat een patiënt maar één behandeling heeft gehad. Een patiënt moet minimaal twee behandelingen hebben gehad, om deel te mogen nemen aan het patiëntervaringsonderzoek.

Lees hieronder meer over de uitzonderingsregels.

60 dagen regel
Eén van de richtlijnen die gehanteerd wordt, is dat de laatste behandeling van een patiënt die u wilt benaderen voor deelname aan het onderzoek, niet langer dan 60 dagen geleden is. Krijgen wij gegevens door van patiënten waarvan de laatste behandeling langer dan 60 dagen geleden is (tot het moment van afsluiting), dan worden deze NIET uitgenodigd.

Minimaal 2 behandelingen
Een andere regel volgens richtlijnen van het Zorginstituut, is dat patiënten die minder dan twee behandelingen hebben gehad niet deel mogen nemen aan onderzoek door middel van CQ-index. Krijgen wij gegevens door van patiënten waar één behandeling aan verleend is en waarvan het dossier vervolgens afgesloten is, dan worden deze patiënten niet uitgenodigd.