{caption}

Femke Smolders en Amoy Wilbers - Praktijk Jacq Smolders

Praktijk Jacq Smolders heeft twee vestigingen in Oss en Uden. Het team bestaat uit circa 18 therapeuten op gebied van fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en logopedie voor kinderen en volwassenen. Om de ervaringen van patiënten te meten maakt de organisatie gebruik van Qualiview. 

Femke Smolders, praktijkmanager bij Praktijk Jacq Smolders, richt zich vooral op personeelsmanagement, marketing & communicatie. Amoy Wilbers is kwaliteitsmedewerker en verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking en richt zich met name op de evaluatie en feedback vanuit de patiënt. Daarnaast is Amoy fysio- en oedeemtherapeut.

Femke: “In het gehele zorgproces staat de patiënt centraal. Om te weten hoe de klant centraal gesteld wenst te worden, is feedback van enorme waarde. We vinden het belangrijk om de klantervaring in kaart te brengen en daarvoor is continu meten belangrijk. We zijn innovatief binnen onze behandelmethodes, maar ook op het vlak van (kwaliteits)management. Onze therapeuten werken multidisciplinair samen, vanuit één patiëntendossier.” 

Qualiview: één gebruiksvriendelijke tool voor alle zorgdisciplines

Bij Praktijk Jacq Smolders werken de fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten allemaal met Qualiview. Femke: “Het is een groot voordeel dat we de patiëntervaringen van de verschillende disciplines op dezelfde manier en in één tool inzichtelijk hebben. Dit bespaart ons veel tijd en betekent dat we ons hele team kunnen aansturen op dezelfde indicatoren. De werkwijze is voor alle therapeuten hetzelfde. Met één druk op de knop in het dossier zorgen ze ervoor dat patiënten automatisch het onderzoek toegestuurd krijgen.”

 

“Je hebt geen overzicht hoe je klanten de zorg ervaren als je dit niet meet. De zorg is een dienstverlening.
Zijn we niet klant- en servicegericht, dan komen patiënten niet terug. Qualiview geeft ons continu informatie. De feedback van patiënten is voor ons leidend. We doen het goed. De mond-tot-mondreclame levert ons nieuwe instroom van patiënten op en onze bestaande klanten blijven loyaal.”
- Femke Smolders, Praktijk Jacq Smolders

 

 

 

 

 

Mond-tot-mondreclame is de beste reclame

Femke: “Met Qualiview kunnen we sturen met de feedback van patiënten. Wanneer je niet meet heb je geen overzicht hoe je klanten de zorg ervaren. Als onze patiënten aandachtspunten aangeven, dan zorgen we dat we het verbeteren.

Doordat we het goed doen, bevelen onze patiënten ons aan bij anderen. Dat levert ons nieuwe instroom van patiënten op en onze bestaande klanten blijven loyaal naar onze praktijk. Mond-tot-mond reclame is de beste reclame, dat willen we behouden en daarom blijven verbeteren. De feedback vanuit de patiënten is daarin leidend. Dankzij de scores en waardevolle feedback in Qualiview hebben we inzicht hoe we het doen en wat er beter kan.”

 

Positieve feedback geeft een boost

Amoy: “Iedere maand filter ik uit de resultaten in Qualiview de scores en feedback per therapeut en de totaalscore van de praktijk. Ik stuur dan iedere collega zijn of haar persoonlijke feedback en daarnaast de algemene praktijkscore met de tips en tops die zij van hun patiënten hebben ontvangen. Dit geeft een stimulans binnen het team en de positieve feedback geeft de individuele medewerker een boost.”

Femke: “Qualiview geeft ons op een prettige manier inzicht in de kwaliteit. Het is een ideaal evaluatie-instrument dat ons handvatten geeft onze medewerkers te coachen.” 

 

Continu focus op patiëntervaring

Femke: “Naast inhoudelijke goede zorg zijn de zaken daar omheen ook van belang voor de tevredenheid van de patiënt. Hoe ervaart de patiënt de behandelomgeving, de faciliteiten, de patiëntbenadering of de samenwerking tussen de therapeuten? Zeer waardevolle informatie die ons helpt het zorgproces te optimaliseren.”

Amoy: “De feedback wordt goed gebruikt. We zetten het in om ons te onderscheiden. We luisteren naar de patiënt, evalueren met het team en implementeren verbeterpunten op de werkvloer.”

Femke en Amoy zijn beiden erg tevreden over de mogelijkheden binnen Qualiview en de totale dienstverlening. Femke: “Er is op allerlei manieren ondersteuning, van webinars tot telefonische hulp, zodat we zoveel mogelijk uit Qualiview kunnen halen.”  

 

Qualiview voor ergotherapie

Praktijk Jacq Smolders maakt als sinds 2010 gebruik van Qualiview. Sinds de introductie van Qualiview voor ergotherapie in 2017, meet de praktijk ook voor deze discipline de ervaring van de behandelde patiënten. 

Wil je net als Praktijk Jacq Smolders ook eenvoudig patiëntervaringen meten voor ergotherapie? Klik hier voor meer informatie of meld je direct aan.