{caption}

Focus op de toekomst met Qualiview

​'Goed dat u ons gevonden heeft. Wij zijn al wat jaren bezig om de kwaliteit van zorg zichtbaar te maken vanuit patiëntperspectief. Ruim 5 jaar om precies te zijn. Dit jaar hebben we weer een belangrijke stap in de toekomst gezet met Qualiview. Graag nemen wij u mee in de toekomst zoals wij die zien. Hoe ziet de zorg er in de toekomst uit en wat is onze bijdrage daarin? Hoe focussen wij ons op die droom die wij hebben: de patiënt echt als klant zien. Want de patiënt heeft recht op keuze èn heeft recht op toegang tot de beste zorg, wat weer leidt tot een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Klik op mijn foto rechts en bekijk wat Qualiview kan betekenen voor zorgverlener en zorgconsument. Met de juiste focus zetten wij ons, samen met u en ruim 1.000.000 patiënten in voor betere en betaalbare zorg.’

Met vriendelijke groet,
Rutger van Zuidam


Visie op de toekomst

Wij besteden in Nederland jaarlijks 80 miljard euro aan zorg. Voor dat geld kunnen we de zaken veel slimmer organiseren. Door stapje voor stapje te innoveren, creëren we een transparante, doelmatige en toegankelijke zorg. Uiteindelijk gaan we de patiënt echt als klant zien. Onze droom is dat over 20 of 30 jaar de zorg nog steeds op een goede, sociale manier toegankelijk blijft. Dat kan als je stuurt op de opbrengst, de uitkomst van zorg en niet op de inspanning. Zolang wij de zorg nog financieren naar de verrichting terwijl we naar de opbrengst zouden moeten kijken, is er veel werk te doen. In alle gevallen wil de consument een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. We moeten gaan ondernemen in de zorg en we moeten leren om de werkelijk benodigde kwaliteit van zorg rondom de individuële patiënt in te richten. Daar staat Qualiview voor. Focus op de klant en zet hem/haar centraal. Samen werken we aan ondernemerschap in de zorg waarbij klantgerichtheid voorop staat. Kijkt u mee door de ogen van Qualiview? Download dan de Qualiview verrekijker en kijk naar de toekomst door onze ogen.


Ontwikkelingen van 2015

Webinars | Kennis zorgt voor inzicht

Op veler verzoek zijn wij in 2015 gestart met webinars om onze kennis en ontwikkelingen te delen. Wij merken dat veel klanten extra hulp nodig hebben om de resultaten van Qualiview te vertalen in concrete actieplannen voor marketing, HRM, eigen onderzoek of een van de andere toepassingen. Dit is de reden dat wij regelmatig webinars organiseren waarbij kennisdeling op het gebied van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg centraal staan. Tijdens deze webinars dragen we een stuk kennis over door ervaren medewerkers van Qualiview aan het woord te laten. Tegelijkertijd is er de mogelijkheid vragen te stellen! Deze worden tijdens het webinar door een productspecialist beantwoord. Zo kunnen het vragen zijn die 'on the spot' beantwoord kunnen worden, waar andere vragen na de afloop van het webinar uitgebreid beantwoord kunnen worden. We bieden in totaal drie verschillende webinars aan:

  • Webinar 'Aan de slag met Qualiview'
  • Webinar 'Verdiepen met Qualiview'
  • Webinar 'Word een expert met Qualiview'

Ieder webinar bouwt verder op de kennis van voorgaande webinar. Wij zien graag dat de mogelijkheden van Qualiview optimaal benut worden en helpen daarom graag met de kennisoverdracht. Meer weten? Volg geheel gratis een van onze webinars. Ook voor niet zorgverleners is het interessant om live te zien wat je allemaal met Qualiview kunt. 

Bekijk de webinar agenda

 

Qualiview App | Stuur met het hele team op kwaliteit

Praktijkeigenaren en kwaliteitmanagers gebruiken de verkregen resultaten uit Qualiview om de kwaliteit te verbeteren, om de praktijk te profileren (marketing) of voor inzicht in de resultaten van medewerkers (HRM). Begonnen vanuit de noodzaak om kwaliteit te meten, is Qualiview ontwikkeld tot een volwassen tool om de juiste management- en stuurinformatie te krijgen.

Wij geloven dat iedere vakspecialist - de zorgverlener die de patiënt behandelt - streeft naar de beste zorg voor zijn/haar patiënt. Echter, die vakspecialist had tot nu toe nog weinig inzicht in zijn eigen resultaten. Met de Qualiview App krijgen alle medewerkers direct inzicht in deze persoonlijke resultaten, kunnen ze hun eigen doelstellingen instellen, geven we een overzicht van hun prestaties t.o.v. directe collega’s en krijgen ze direct de complimenten en tips van jullie patiënten/cliënten te zien op hun eigen smartphone.

Dit is de meest effectieve wijze om alle medewerkers van een praktijk eigenaar te maken van een belangrijk onderwerp: de patiënt centraal voor de beste dientverlening. Op deze wijze wordt het meten niet alleen een moeten, maar een leuk onderdeel van het werk. Door de beschikbare techniek van tegenwoordig, dit meteen inzichtelijk te maken op een smartphone is naar onze mening hetgeen je mag verwachten van Qualiview in 2015.

 


Ontwikkelingen voor 2016

MijnOmgeving | Onze klanten aan het roer

De afgelopen jaren gaven wij via onze monitor al inzicht in de resultaten van praktijken en zorgverleners. Echter, dit waren uitsluitend de resultaten van het onderzoek. In 2016 gaan we een stap verder. In de nabije toekomst, begin 2016, lanceren wij de 'MijnOmgeving' van Qualiview. Dit als sluitstuk, naast de Monitor en de Qualiview App voor onze klanten om volledig inzicht te hebben in uw profiel. De 'MijnOmgeving' is een persoonlijk dashboard waarmee u de belangrijkste resultaten van de praktijk ziet, maar waar u ook inzage heeft in uw licentiegebruik, de facturen en aangeschafte producten. Daarnaast krijgt u via de MijnOmgeving tips om nog méér te doen met uw resulaten om zo eenvoudig waardevolle managementinformatie ten volste te benutten.

De MijnOmgeving is uw eigen complete beheeromgeving met betrekking tot uw Qualiview producten:

  • Toegang tot de monitor;
  • Overzicht van de beschikbare licenties;
  • Toegang tot de facturen;
  • Inzicht in alle bedrijfsgegevens;
  • Leren de data te lezen met persoonlijke tips;
  • En nog veel meer extra's...

Zo heeft u centraal op één punt toegang tot alle gegevens met betrekking tot onze dienstverlening. Helder en transparant. In de nieuwsbrief van Qualiview houden wij u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

 

Monitor 2.0 | De stap naar een patiëntvolgsysteem

Het meten van PREMs, zoals de CQi, is een mooi middel om de ervaring van patiënten te meten en hier kwaliteitsindicatoren aan te koppelen. Echter, wanneer we het hebben over uitkomstindicatoren dan gaan we nog een stap verder. Uiteindelijk streven we er in de zorg allemaal naar om de patiënt zo min mogelijk "patiënt" te laten voelen. Het zorgtraject moet zo persoonlijk, efficiënt en effectief mogelijk worden. Daarom vinden wij dat het tijd wordt voor een 'patiëntvolgsysteem'. Vooraf, tijdens en na afloop van een behandeltraject meten om tussentijds bij te kunnen sturen, maar ook om de efficiëntie van het traject te kunnen meten. Zo geven wij niet alleen stuurinformatie met behulp van ervaring, maar ook stuurinformatie met behulp van uitkomstindicatoren.

Onze monitor 2.0 wordt in 2016 ontwikkeld en is niet slechts een upgrade van de huidige monitor, maar een compleet nieuw product dat, naast de huidige CQi en KEO onderzoeken, multidisciplinair en over meerdere meetmomenten kan meten. Zo weet u zeker dat u met Qualiview klaar bent voor de toekomst.

Lees meer over het patiëntvolgsysteem

 

 

Praktijktrainers | Onze klanten aan het roer

De webinars zijn een mooie opstap om aan de slag te gaan met onze tools én de feedback van patiënten/cliënten. Hier ziet u onder andere uw Net Promotor Score (de mate waarin patiënten/cliënten u aanbevelen). Maar hoe benut u deze score? Hoe zorgt u er voor dat uw 'klanten' u ook daadwerkelijk aanbevelen? Volgens het rapport van ING zullen het aantal eerstelijns zorgorganisaties in de nabije toekomst dalen. In sommige sectoren halveren het aantal praktijken, terwijl het aantal zorgverleners gelijk blijft. Steeds grotere praktijken zullen onstaan door overnames en fusies. Hoe zorgt u er als zorgondernemer voor dat uw praktijk over 5 jaar nog bestaat en is gegroeid? Qualiview biedt inzicht in uw potentieel, de voordelen en hoe uw klanten naar u kijken. Het moeilijke is echter om deze informatie gevalideerd te krijgen en ze om te zetten tot concrete acties. Daarom starten wij in 2016 met praktijktrainers. Trainers en coaches die u individueel of in groepsverband helpen om succesvol te ondernemen in de zorg. Wij weten dat u al genoeg extra trainingen en cursussen moet doen en daarom zijn wij hard bezig om deze trainingen te accrediteren zodat u ook accreditatiepunten kunt behalen. Wel zo gemakkelijk. Voldoen aan de verplichte scholing terwijl we samen werken aan een sterkere zorgonderneming. Qualiview helpt!

 


Altijd bijblijven?

U heeft nu meer inzicht gekregen in onze toekomstplannen. De focus van Qualiview. Wij hopen dat wij deze mooie toekomstpallen samen met u mogen verwezelijken, zodat wij ons samen inzetten voor betere en betaalbare zorg. Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Qualiview? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd bij!