{caption}

Kees Smelt - Maatschapslid Fysiotherapiepraktijk De Haere

De Haere is een regionale praktijk voor fysiotherapie en ergotherapie in het grensgebied van Salland en Twente. Ruim 35 jaar geleden begonnen als tweemanspraktijk voor fysiotherapie, telt De Haere vandaag de dag 13 locaties en circa 60 medewerkers, waaronder 43 fysiotherapeuten en 5 ergotherapeuten. De Haere is een klant van het eerste uur en werkt al bijna 5 jaar succesvol samen met Qualiview.

"Al jaren meten we de ervaring van patiënten. Wij  willen namelijk bij de Haere het welzijn van de patiënt vergroten. Dit kunnen we alleen als we  de ervaring van de patiënt ook weten. Dit doen we door die ervaring objectief, anoniem en onafhankelijk te laten meten door Qualiview. We merken dat het draait om bewustwording. Door onze medewerkers in te laten zien en te laten ervaren dat de feedback van klanten niet bedreigend en veelal ook leuk en positief is en ook omgezet kan worden in concrete verbeterpunten en actieplannen, kunnen wij beter inspelen op de wensen van de klant. Als ze dit eenmaal omarmen, zijn ze niet bang om de mening van de patiënt te vragen.”

Bij De Haere analyseren ze de data vanuit Qualiview voor kwaliteitsmanagement. Maar ook zetten zij de resultaten om in concrete verbeterpunten voor de inrichting van de praktijk en de begeleiding van collega's. Vooral voor dat laatste, de HRM, biedt Qualiview volgens Kees Smelt voordelen voor zowel functioneringsgesprekken als de motiviatie van medewerkers: "Omarm de mening en ervaring van de klant. Je zult zien dat de feedback van je klanten aan medewerkers inzicht geeft en enthousiasmeert. Dat leidt tot gemotiveerde medewerkers én betere zorg!"

 

 "Door onze medewerkers in te laten zien en te laten ervaren dat de feedback van klanten niet bedreigend en veelal ook leuk en positief is en ook omgezet kan worden in concrete verbeterpunten en actieplannen, kunnen wij beter inspelen op de wensen van de klant. Als ze dit eenmaal omarmen, zijn ze niet bang om de mening van de patiënt te vragen."