{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

NVLF: Qualiview Bedrijfsvoeringstool moet praktijkhouders helpen

19 februari 2020 Robert Kroesbergen

Tijdens de ontwikkeling van de Qualiview Bedrijfsvoeringstool halen wij continu input en feedback op bij zorgorganisaties, beroepsgroepen en netwerken. We willen dat de tool een instrument wordt dat voor iedere zorgorganisaties toegevoegde waarde heeft om van elkaar te leren op gebied van bedrijfsvoering. Bij de ontwikkeling hebben wij daarom een klantenpanel opgericht dat bestaat uit een goede mix van grote en kleine praktijken, netwerken en beroepsgroepen zoals Keurmerk Fysiotherapie, NVH, NVLF, Fys'Optima, HGN en THP.

 

Qualiview Bedrijfsvoeringstool moet praktijkhouders helpen

Mark Zeelenberg, Financial Controller van beroepsvereniging NVLF: “Waarom jaarlijks wachten op je boekhouder die je vertelt of je een goed jaar hebt gehad? Dit wil je zelf periodiek in kunnen zien. En het liefst niet te ingewikkeld. De Qualiview Bedrijfsvoeringstool moet praktijkhouders hierbij helpen. Door de informatie haast kinderlijk eenvoudig inzichtelijk te maken voor de praktijkhouder kan de eigen praktijk worden vergeleken met andere, soortgelijke praktijken. Zo hebben praktijkhouders inzicht in of ze goed bezig zijn en of (en zo ja, waar) het nodig is bij te sturen. Ongeacht  het ondernemen nu  in hun bloed zit of niet.

Vanuit de NVLF ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de Qualiview Bedrijfsvoeringstool. Ook zit ik in het klantpanel. Paramedie en logopedie breed is het belangrijk om overeenstemming te hebben welke kosten en opbrengsten worden meegenomen en hoe deze worden opgedeeld in verschillende categorieën.

Dit laatste is misschien nog wel het moeilijkste. Spreekt de één over appels, dan bedoelt de ander peren. Ben je het er wel over eens dat het appels zijn, bedoelt de één groene en de ander rode appels. Als voorbeeld: wat onder ‘personeelskosten’ wordt verstaan klinkt voor iedereen logisch. Toch zal de ene praktijkhouder ‘kwaliteitskosten’ apart benoemen en de ander dit scharen onder personeelskosten omdat dit vaak gekoppeld is aan een logopedist. Qualizorg is hier heel gedegen mee omgegaan.

Als NVLF hebben we zelf ook initiatieven in gang gezet om het een en ander inzichtelijk te krijgen voor de logopedisten. Deze tool van Qualizorg past daar prima bij. En hoe meer leden meedoen, des te waardevoller wordt de tool en des te betrouwbaarder worden de data. Dat spreekt voor zich.” 

 Volg ons op social media: