{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

PREM Wijkverpleging 2020: wat wordt er van zorgorganisaties verwacht?

9 januari 2020 Robert Kroesbergen

Net zoals in 2019 moeten zorgaanbieders die wijkverpleging leveren vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) ook in 2020 het ervaringsonderzoek PREM Wijkverpleging uitvoeren. In december heeft Actiz de zorgaanbieders hierover geïnformeerd. Vorig jaar hebben wij veel organisaties geholpen met de uitvoering van de PREM Wijkverpleging. Ook dit jaar voeren we de PREM Wijkverpleging graag voor zorgorganisaties uit.

Misschien heb je op dit moment nog vragen over de meting. Wanneer start de meetperiode? Hoeveel cliënten moet ik benaderen? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie voor je op een rij gezet.


Meetperiode PREM Wijkverpleging 2020

De meetperiode start op 1 februari 2020 en loopt tot en met 31 mei 2020. Actiz adviseert zorgorganisaties om voor die tijd een organisatie (meetbureau) die gespecialiseerd is in klantervaringsonderzoek in te schakelen. Dit onder andere in verband met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de technische aspecten voor de aanlevering en doorlevering van de gegevens. 


Wat wordt er van zorgorganisaties verwacht in 2020?

Ook in 2020 wordt er weer verwacht dat er 175 cliënten per eenheid moeten worden benaderd voor het onderzoek PREM Wijkverpleging. De definitie van ‘een eenheid’ verschilt voor iedere zorgorganisatie. Overigens geldt voor zorgorganisaties die minder dan 175 cliënten hebben, dat zij al hun cliënten moeten benaderen. Kleinere zorgorganisaties met minder dan 30 cliënten moeten ook voldoen aan deze meetverplichting en het opleveren van data, met als uitzondering de datalevering aan ZINL vanwege de eventuele herleidbarheid van de cliëntgegevens bij zo'n kleine populatie.

Je kunt alle cliënten uitnodigen voor het onderzoek, behalve cliënten die geen persoonlijke verzorging/verpleging krijgen of cliënten die minder dan een maand zorg krijgen.


Terugkoppeling resultaten PREM Wijkverpleging 2020

Als zorgorganisatie hoef je in 2020 niet zelf de resultaten aan te leveren. De meetbureaus voeren alle gegevens in in de portal van de Trusted Third Party (TTP). Deze organisatie zorgt voor doorlevering naar de verschillende partijen en terugkoppeling van casemix gecorrigeerde scores aan de zorgorganisaties. Ook is het mogelijk om een landelijke benchmark in te zien van de PREM Wijkverpleging. Vanuit je meetbureau ontvang je terugkoppeling over de ongecorrigeerde scores.


Wat wordt er van mijn cliënten gevraagd?

PREM staat voor Patient Reported Experience Measure. De PREM Wijkverpleging is ontwikkeld om de ervaring van cliënten in de wijkverpleging inzichtelijk te maken. De vragenlijst is eind 2017 ontwikkeld en getoetst in een pilotmeting in 2018. Deze korte vragenlijst met slechts 20 vragen heeft de langere CQ-Index voor thuiszorg vervangen. Het kost de cliënt daardoor gemiddeld genomen niet meer dan tien minuten om de vragenlijst van de PREM Wijkverpleging in te vullen. 

Klik hier voor meer informatie en de vragenlijst PREM Wijkverpleging >

 

Qualiview voor PREM Wijkverpleging

Ook in 2020 kun je de PREM Wijkverpleging weer door Qualiview laten uitvoeren. Kies je voor Qualiview, dan kies je voor zekerheid, dataveiligheid en gemak. Niet voor niets is Qualiview marktleider en maken ruim 9.500 zorgorganisaties gebruik van Qualiview. We zijn al meer dan tien jaar specialist en nemen de zorgen en verplichtingen van onze klanten graag uit handen. 

Qualiview is het meest gebruiksvriendelijke en geavanceerde platform dat geautomatiseerd data verzamelt. Met onze dienstverlening ontzorgen we je volledig. De helpdesk van Qualiview staat vijf dagen per week klaar voor je praktijk en voor je cliënten. Je bent daardoor geen tijd kwijt aan het beantwoorden van vragen van je cliënten over het onderzoek.

Ook is veiligheid van data voor ons een heel belangrijk aspect. Waarom? Dat lees je in onze eerdere blogs 'Waarom wij dataveiligheid zo belangrijk vinden?' en 'Dataveiligheid zit in onze genen'.


Meer weten over Qualiview en de PREM Wijkverpleging? Kijk op de pagina Qualiview voor PREM Wijkverpleging

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? We helpen je graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.  

 

-----

Gerelateerde artikelen:
PREM Wijkverpleging: wat wordt er aan je cliënten gevraagd?

 Volg ons op social media: