{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

PREM Wijkverpleging: wat wordt er aan je cliënten gevraagd

7 juni 2019 Dennis van Dijken

Als zorgorganisatie in de wijkverpleging ga je dit jaar voor het eerst cliënten vragen deel te nemen aan het vragenlijstonderzoek PREM Wijkverpleging. Maar wat betekent dit eigenlijk voor je cliënt? Wat wordt er van hen verwacht en welke vragen worden er eigenlijk gesteld in de vragenlijst? 

 
Wat ontvangt je cliënt als hij/zij wil deelnemen?
Wanneer je je cliënt(en) hebt gevraagd of zij willen deelnemen aan het onderzoek, dan kun je de contactgegevens van deze cliënten eenvoudig uploaden via de Qualiview Upload-portal. De rest gaat vervolgens vanzelf. Je cliënt ontvangt dan automatisch van ons een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek.  

Heb je gekozen voor schriftelijke uitvraag? Dan ontvangt je cliënt binnen enkele dagen de vragenlijst per post. Uiteraard krijgt hij daarbij ook een retourenvelop om de vragenlijst kosteloos terug te sturen.  

Bij de keuze voor online uitvraag ontvangt je cliënt een uitnodiging per e-mail op het opgegeven e-mailadres. De vragenlijst wordt in dat geval heel eenvoudig online ingevuld. En omdat de online vragenlijsten van Qualiview responsive zijn, maakt het niet uit of de cliënt hiervoor een computer, laptop, tablet of smartphone gebruikt.   

Wordt de vragenlijst niet binnen een bepaalde periode geretourneerd/ingevuld door je cliënt? Dan ontvangt hij van ons nog (maximaal twee keer) een herinnering.  
 

Welke vragen worden er gesteld in de vragenlijst PREM Wijkverpleging?
De vragenlijst PREM Wijkverpleging is opgesteld en gevalideerd door de stuurgroep PREM Wijkverpleging (ActiZ, Zorgthuisnl, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN en Zorgverzekeraars Nederland) en bevat slechts 18 vragen. Invullen duurt daarom slechts enkele minuten.  

De vragen gaan over de beleefde ervaring van de verleende zorg door de zorgverlener. Ook wordt er gevraagd of de respondent de zorgverlener zou aanbevelen bij andere mensen met dezelfde aandoeningen of gezondheidsklachten. In de vragenlijst zijn ook algemene vragen opgenomen. Dit zijn de vragen over opleiding, geslacht, leeftijd, aandoening, postcode en gezondheid in het algemeen. De vragenlijst wordt afgesloten met de vragen naar een verbeterpunt en een compliment. 

Download hier de definitieve vragenlijst PREM Wijkverpleging 2019

 ​Gerelateerde artikelen:

PREM Wijkverpleging: wat wordt er van zorgorganisaties verwacht?Volg ons op social media: