{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

Qualiview Bedrijfsvoeringstool helpt bedrijfsbeslissingen onderbouwen

13 maart 2020 Robert Kroesbergen

Tijdens de ontwikkeling van de Qualiview Bedrijfsvoeringstool halen wij continu input en feedback op bij zorgorganisaties, beroepsgroepen en netwerken. We willen dat de tool een instrument wordt dat voor iedere zorgorganisaties toegevoegde waarde heeft om van elkaar te leren op gebied van bedrijfsvoering. Bij de ontwikkeling hebben wij daarom een klantenpanel opgericht dat bestaat uit een goede mix van grote en kleine praktijken, netwerken en beroepsgroepen zoals Keurmerk Fysiotherapie, NVH, NVLF, Fys'Optima, HGN en THP.

 

Qualiview Bedrijfsvoeringstool helpt bedrijfsbeslissingen onderbouwen

Robert Versteegh, Directeur Fys’Optima (groot landelijk netwerk van +/- 300 fysiotherapiepraktijken): "Om beleid te kunnen maken voor je organisatie heb je informatie nodig. Fys’Optima is geboren uit praktijken die bereid zijn met elkaar te delen. Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen. Waarden waar Fys’Optima in gelooft en de deelnemende praktijken - Fys’Optima noemt hen partners - zich bij thuis voelen. Het delen van managementinformatie middels de Qualiview Bedrijfsvoeringstool past bij onze filosofie.

Kennis is niet alleen macht. Informatie geeft je ook bevestiging en zekerheid dat je een gefundeerd beleid voert. Wij willen praktijken hierbij helpen. Dit doen we op verschillende manieren. Niet alleen door kennis op te halen en te delen. We onderhouden met verschillende partijen contact. In 2019 raakte ik met Qualizorg in gesprek over de Qualiview Bedrijfsvoeringstool die zij ontwikkelen. Ik was er direct van overtuigd dat deze tool de praktijken een grote dienst gaat bewijzen.

Waarom? Dat praktijken zichzelf eenvoudig kunnen vergelijken met andere vergelijkbare praktijken op het vlak van bedrijfsvoering is natuurlijk één. Maar de tool biedt straks ook de mogelijkheid om contact op te nemen met die praktijken als ze daarvoor open staan. Dit betekent dat je in gesprek kunt gaan met elkaar en van elkaar kunt leren.

Dat laatste aspect spreekt me bijzonder aan. Want één van onze kernwaarden is dat we bereid zijn met elkaar te delen. We spreken niet voor niets over Fys'Optima-partner. We doen een beroep op het partnerschap door ze te vragen de Qualiview Bedrijfsvoeringstool straks daadwerkelijk te vullen en te onderhouden. Alleen zo komen we samen verder.   

Qualizorg heeft de ontwikkeling van deze tool gedegen aangepakt. De ontwikkeling doen ze samen met een onderzoeksbureau (red. SiRM) en een klantpanel met een mix van verschillende klanttypen. Vanuit Fys’Optima zijn we hier ook nauw bij betrokken. Ondertussen is er onder andere een set van gegevens ontwikkeld die voor de praktijken het meest belangrijk zijn. Verder wordt er met elkaar gesproken en gediscussieerd over bijvoorbeeld maximale tijdsinvestering, de frequentie en over het presenteren van visualisaties.

Het uiteindelijk doel is wat mij betreft dat praktijken met deze inzichten beslissingen kunnen onderbouwen. Dit schept vertrouwen binnen de maatschap en bij de medewerkers en daarmee een stabiele werkomgeving. Dat geeft een goed gevoel. Daar doen we het bij Fys’Optima ook voor."Volg ons op social media: