{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

Qualiview Benchmarktool helpt je met de bedrijfsvoering in jouw praktijk

17 december 2019 Nicky Narraina

Nicky Narraina: “Hoe vaak stel je jezelf de vraag hoe je het doet als organisatie? Hoe goed is jouw bedrijfsvoering? En hoe kun je dit vergelijken met andere organisaties? Ik heb gemerkt dat veel zorgorganisaties met deze vragen worstelen. Logisch, want het is niet gemakkelijk om hier een antwoord op te vinden. Wij willen praktijkeigenaren hierbij helpen. Onlangs hebben we de Qualiview Benchmarktool geïntroduceerd en zijn we met de ontwikkeling gestart. 
 

De Qualiview Benchmarktool is een tool waarbij je jezelf op verschillende aspecten kunt vergelijken met anderen, je zo meer inzicht krijgt in je eigen bedrijfsvoering en je helpt je organisatie te verbeteren. Denk daarbij aan operationele indicatoren zoals inkomsten en kosten van je praktijk. Of op vlak van je personeelsbeleid. Wij doen dit omdat wij erin geloven dat het welbevinden van de organisatie direct invloed heeft op de kwaliteit van zorg. Dus moet je dit ook inzichtelijk hebben om van elkaar te kunnen leren en de zorg te kunnen verbeteren.” 

 

Qualiview Benchmarktool: ook heel geschikt voor kleinere organisaties

"Misschien klinkt een benchmarktool als iets voor grote organisaties. Maar de tool is óók heel geschikt voor kleinere praktijken. Je vergelijkt namelijk met praktijken die een soortgelijk profiel hebben en in de tool komen allerlei thema’s aan bod waar ook een kleinere praktijk mee te maken heeft.”

 

Samenwerking met SiRM opgestart

“Op dit moment is SiRM, een gerenommeerd onderzoeksbureau in de zorg, gestart met het ontwikkelen van de indicatorenset. Daarbij bepalen zij ook de methode om tot de meest optimale vergelijkingsgroepen te komen. 

Inmiddels zijn ook partijen uit het veld gevraagd input te geven en hebben we al een klantenpanel opgericht. De Qualiview Benchmarktool wordt daardoor een instrument dat voor iedereen toegevoegde waarde heeft aangaande de bedrijfsvoering.”
 

Al meer dan 400 grote en kleine praktijken nemen deel

“Wij zijn al een tijd achter de schermen bezig. Ondertussen wordt het ook breed gedragen door verschillende beroepsverenigingen en netwerken. En sinds de introductie hebben al meer dan 400 grote en kleine praktijken aangegeven mee te willen doen!”

 

Bron: FysioTopics Magazine december 2019


-----

Gerelateerde artikelen:
Qualizorg en SiRM hebben samenwerking Qualiview Benchmarktool opgestart
Klantpanel Qualiview Benchmarktool levert waardevolle inzichten opVolg ons op social media: