{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

SAFE-vragenlijst toegevoegd aan Qualiview Outcome Manager

15 september 2021 Robert Kroesbergen

Aan de bibliotheek van Qualiview Outcome Manager is de vragenlijst Subtle Avoidance Frequency Examination (SAFE) toegevoegd. Deze SAFE-vragenlijst is bedoeld om de beoordeling van veiligheidszoekende gedragingen bij cliënten te vergemakkelijken. 

Personen met sociale angst gebruiken veiligheidsgedrag om sociale situaties direct of indirect te vermijden. Zij blijven bijvoorbeeld stil in een sociale omgeving om daarmee te voorkomen dat ze iets gênants zeggen. Volgens cognitieve theorieën zijn veiligheidszoekende gedragingen cruciaal bij zowel het in stand houden als het beheersen van sociale angst. De SAFE-vragenlijst kan nuttig zijn om het gedrag van cliënten bij sociale angst verder te onderzoeken en om de behandelresultaten te beoordelen. 

De vragenlijst is in het Nederlands vertaald door Voncken en Dibbets van de Maastricht University en bestaat uit 32 stellingen die op een 5-puntsschaal beoordeeld worden, variërend van nooit tot altijd. De vragenlijst is te vinden in de bibliotheek van Qualiview Outcome Manager onder de afkorting SAFE. 

Bronnen:
https://link.springer.com/article/10.1007/s10566-012-9181-y
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19556098/
 Volg ons op social media: