{caption}

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

SpreekTaal logopedisten enthousiast over delen managementinformatie met vergelijkbare praktijken

9 maart 2020 Robert Kroesbergen

Tijdens de ontwikkeling van de Qualiview Bedrijfsvoeringstool halen wij continu input en feedback op bij zorgorganisaties, beroepsgroepen en netwerken. We willen dat de tool een instrument wordt dat voor iedere zorgorganisaties toegevoegde waarde heeft om van elkaar te leren op gebied van bedrijfsvoering. Bij de ontwikkeling hebben wij daarom een klantenpanel opgericht dat bestaat uit een goede mix van grote en kleine praktijken, netwerken en beroepsgroepen zoals Keurmerk Fysiotherapie, NVH, NVLF, Fys'Optima, HGN en THP.

 

SpreekTaal logopedisten enthousiast over delen managementinformatie met vergelijkbare praktijken

Anneke Tromp is een gepassioneerde logopedist en ondernemer. Ze heeft in veel verschillende werkvelden binnen de logopedie gewerkt (speciaal onderwijs, eerstelijns, GGD en in het buitenland) en buiten de logopedie (volwassenenonderwijs, bedrijfsleven). Zo’n 14 jaar geleden heeft ze SpreekTaal opgericht. In korte tijd is de praktijk enorm gegroeid en er werken nu 10 logopedisten. Binnen de praktijk verzorgen ze logopedie voor alle leeftijden. Van preverbaal tot seniorenproblematiek.

Anneke Tromp, Spreektaal Logopedisten: "Marktpositionering is voor mij een steeds groter punt van aandacht. Ik wil mijn praktijk nog succesvoller maken en verankeren wat we goed doen. Vaak heb ik het idee dat we zelf het wiel aan het uitvinden zijn. De meeste logopedisten die ik ken zijn eenpitters en die kijken heel anders naar hun marktpositie.

Ik heb behoefte aan sparren met ondernemers zoals ik, gelijkgestemden die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen of die deze al hebben opgelost. In december 2019 werd ik door Qualizorg benaderd over de ontwikkeling van de Qualiview Bedrijfsvoeringstool. Met deze tool kan ik straks eenvoudig mijn bedrijfsvoering vergelijken met soortgelijke praktijken en ook contact met ze zoeken. Als ze wat verder weg zitten, en we daardoor niet elkaars concurrenten zijn, dan denk ik dat het delen van informatie makkelijker wordt."


Samenstelling klantpanel een goede mix van partijen
Dat Qualizorg me heeft gevraagd om deel te nemen aan het klantpanel vind ik heel interessant. Het is zeker prikkelend. Überhaupt hoe waardevol informatie is voor ondernemers. Mijn deelname verruimt mijn blik op de mogelijkheden van de tool.

De Qualiview Bedrijfsvoeringstool is voor grote en kleine praktijken interessant. Qualizorg heeft ervoor gezorgd dat in het klantpanel ook partijen van verschillende zorgdisciplines en verschillende grootte zitten. In logopedieland zie je vaak kleine praktijken of heel grote praktijken. Met mijn onderneming zit ik hier precies tussen. Het is mooi dat ik vanuit die ervaring als ondernemer en als logopedist een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van deze tool.


Managementinformatie delen als tweerichtingsverkeer
Ik ben benieuwd hoe anderen zichzelf in de markt zetten. Ik wil graag weten of ik door mijn eigen overtuigingen misschien ‘blind’ ben geworden voor mogelijkheden en ik daardoor kansen onbenut laat. Hebben anderen net zoals ik in de tweedelijn buiten de zorgverzekeraars om nog andere inkomstenbronnen? Kan ik informatie gebruiken of kunnen we met elkaar optrekken als het gaat om de zorgverzekeraars?

De tool wil ik straks inzetten om mijn marktpositie verder te verbeteren. Ik vind het met name interessant om managementinformatie te delen met anderen. Als het tweerichtingsverkeer is tenminste. Ik denk dan aan tips met betrekking tot de wachtlijstproblematiek of tevredenheid van cliënten verder verbeteren op specifieke gebieden of in het algemeen.”Volg ons op social media: