Qualiview en Opiness

Patiëntervaringen spelen een steeds grotere rol bij het keuzeproces van consumenten voor de juiste zorgverlener. Reviews maken kwaliteit van de zorg inzichtelijker en reiken een handvat voor een weloverwogen keuze. Steeds meer zorgbehoevenden baseren hun keuze voor hun zorgverlener op reviews op websites: volgens de laatste cijfers oriënteert meer dan 90% zich via reviewsites. Mensen zijn gevoelig voor sociale bewijslast ("als iedereen dat zegt, zal het wel zo zijn") en mensen zijn uit onzekerheid op zoek naar vertrouwen.

 

Opiness: beoordeel en vergelijk dienstverleners

Opiness.nl is een onafhankelijk online platform waar consumenten diverse dienstverleners kunnen beoordelen en vergelijken op ervaringen en klantoordeel. Met deze reviews kunnen consumenten een betere keuze maken voor een dienstverlener die het beste bij hun past. Reviews van andere klanten geven vertrouwen en op basis van deze reviews worden steeds vaker de keuzes gebaseerd. Denk hierbij aan andere populaire review websites zoals Zoover en Iens. 

 

“Meer dan 90 procent van potentiële klanten kijkt inmiddels, voordat ze overgaan tot een behandeling of aankoop, naar de ervaringen van andere klanten. Tevens leest 88 procent van deze groep 1 tot 10 reviews om zodoende een mening te vormen over uw bedrijf. Het is daarom van groot belang dat u deze kunt weergeven.”

Linda Schulte, CEO Opiness B.V

 

Opiness is onafhankelijk

Opiness verzamelt klantreviews die gegeven worden via verschillende marktonderzoek- en klantfeedbackbureaus en daarmee creëren ze een sterk fundament aan betrouwbare reviews.
Met de koppeling tussen Qualiview en Opiness bent u ervan verzekerd dat er betrouwbare feedbackgegevens over uw praktijk op het platform komen. Hier zijn voor u in de basis geen kosten aan verbonden, terwijl u van diverse voordelen profiteert:

  • U bent ervan verzekerd dat reviews over uw praktijk van een betrouwbare bron komen;
  • Uw praktijk is zichtbaar op Opiness.nl;
  • Meewerken aan reviewsites beïnvloedt uw ranking op Google positief;
  • (Potentiële) patiënten/cliënten kiezen eerder voor uw praktijk dankzij uw transparantie, betrouwbaarheid en de gevonden keuze-informatie;
  • Qualiview maakt het hiermee voor uw tevreden patiënten gemakkelijker en toegankelijker om een positieve review achter te laten.

 

Standpunt Qualiview

Als onafhankelijk meetbureau van patiëntervaring gelooft Qualiview dat realtime inzicht leidt tot de beste zorg. Door op innovatieve wijze de patiënt centraal te stellen, gebruiksvriendelijk te zijn voor iedere gebruiker; intelligent en continu data te verzamelen en inzichtelijk te maken voor zorgaanbieder en patiënt. Qualiview is voorstander van gevalideerde transparantie in het zorglandschap. Vanuit deze context adviseren wij onze relaties dan ook zichtbaar te zijn op Opiness. Het aanbieden van reviewinformatie heeft naast het bieden van transparantie ook een positieve invloed op de vindbaarheid van uw praktijk en de aanloop van nieuwe klanten. 

 

Hoe gaat het in zijn werk? 

  • ​U hoeft uw patiënten niet te vragen om aparte vragenlijsten in te vullen: de reviewvragen zijn ingebouwd in onze vragenlijsten.Hierbij kan de respondent aangeven of hij of zij anoniem wil blijven, een alias wil gebruiken of eventueel benaderd mag worden voor opvolging vanuit de zorgverlener;
  • De antwoorden op de review versturen wij door naar Opiness;
  • Na controle door Opiness op haar huisregels, plaats Opiness de review op uw bedrijfspagina op de Opiness website.  

 

Overtuigd?

Bent u overtuigd van de toegevoegde waarde van reviews op Opiness? En overtuigd van de kracht van Qualiview? Aanmelden is niet nodig. Uw gegevens zetten wij automatisch voor u door.